Advance Beleggen

... voor succesvolle beleggers

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Advance Strategie Vastgoedstrategie
Advance Vastgoedstrategie

Mogelijk bezit u een eigen huis en heeft u het gevoel dat de waarde ontwikkeling hiervan door de jaren heen gunstiger is geweest dan bijvoorbeeld een aandelenbelegging. Helemaal mis.
Had u de afgelopen 50 jaar belegd in aandelen d.m.v. een goed gespreide "buy & hold" strategie, dan had u per saldo een hoger rendement behaald op aandelen dan op uw eigen huis.
 
Vastgoed kent men in velerlei vormen. Advance gelooft niet in vastgoedobligaties, uitgegeven door kleine aanbieders. . Veel beleggers zijn er zich niet van bewust dat men in feite geen obligatiebelegger is, maar een achtergestelde aandeelhouder ingeval van een waardedaling van het vastgoed aan het einde van de looptijd van 5 à 7 jaar. Stel dat het vastgoedobject aan het einde van de looptijd met ca 20% in waarde is gedaald, dan springen de hypotheekbank en de initiatiefnemer er met winst uit. Als obligatiebelegger blijft u achter met de brokken. Mogelijk heeft u op dat moment uw hele inleg verspeeld. En dat zeggen die vastgoedaanbieders er niet bij!
 
Wij beperken ons tot belegging in de bekende grote en transparante vastgoedfondsen op de internationale beurzen.
Velen noteren fors onder hun intrinsieke waarde. Hoog dividendrendement. Een belegging in vastgoedfondsen vereist een zeer selectieve benadering. Wij stellen ons voorzichtig op.

Bij beleggen in vastgoedfondsen is het van belang de subsector te kiezen die op dat moment in de belangstelling staat bij beleggers.