Advance Beleggen

... voor succesvolle beleggers

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Advance Strategie Optie- en turbostrategie
Advance Optie- en turbostrategie

Teneinde te voorkomen dat beleggen omslaat in speculeren spelen opties in de beleggingsvisie van Advance een bijrol.
Uitzondering vormt de koop van putopties op bijvoorbeeld de AEX of de EuroStoxx met als doel het totale aandelenvermogen te beschermen tegen een dreigende beursdaling van grotere omvang.


Opties en turbo's kunnen zowel in een stijgende als dalende markt worden ingezet als winstgevend beleggingsintrument.
In tijden dat aandelenmarkten erg volatiel (beweeglijk) zijn, is de premie van opties zeer hoog. In plaats van aandelen te kopen, kan er voor worden gekozen om op specifieke aandelen putopties te schrijven met als beloning de ontvangst van een aantrekkelijke optiepremie. De belegger loopt daarbij het gebruikelijke aandelenkoersrisico.


Aandelenkoersen laten op een termijn van vijf jaar praktisch altijd een stijging zien. Tegen die achtergrond kan het zeer lonend zijn om in tijden van historisch lage aandelenkoersen, een langjarige (5 jaar) calloptie te kopen op een groei-aandeel met als mogelijke beloning een verviervoudiging van de koerswinst vergeleken met de winst op een gewone aandelenbelegging. Voorwaarde is dat de optie wordt gekocht in jaren dat de beurzen weinig volatiel zijn.


Wist u overigens dat de premie op 5-jarige opties veel lager is dan van bijvoorbeeld op een 3-maandsoptie, op jaarbasis uitgedrukt?