Advance Beleggen

... voor succesvolle beleggers

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Advance Strategie Obligatiestrategie
Advance Obligatiestrategie

Veel beleggers kijken bitter terug op hun ervaringen in vroegere jaren met hun zogenaamde "veilige" beleggingen in bankobligaties en vergelijkbare beleggingsproducten.

Met trots kunnen wij u melden dat abonnees van Advance niet geconfronteerd zijn geweest met waardeloos geworden beleggingen van omgevallen banken als Lehman Brothers of oplichters als Madoff.

In 2004 was Advance zelfs de eerste, die beleggers adviseerde om winst te nemen op Asset Backed producten en CDO's van de grootbanken vanwege de toen al door ons vastgestelde meer dan gemiddelde risico's.

Op dit moment mijden wij eerste klas obligaties zoals staatsleningen. Niet vanwege het debiteurenrisico doch vanwege het feit dat de koersen van dit soort beleggingen fors omlaag zullen gaan zodra de rente op de kapitaalmarkt stijgt. In 2017 hebben wij daar een voorproefje van gehad. Zo zal een 10-jarige staatslening circa 14% in koers omlaag kunnen gaan bij een algemene rentestijging van bijvoorbeeld 2%.

Op dit moment gaat onze voorkeur uit naar een selecte groep zogenaamde High Yield bedrijfsobligaties met een basisrendement van 4 à 7% bij aanvaarding van een hoger doch aanvaardbaar risico. Debiteurenspreiding is hierbij essentieel. S & P kwaliteit minimaal B, BB.